Design – den avgörande faktorn

Design – den avgörande faktorn

Designen är i stort sett alltid den slutligt avgörande faktorn när jag ska köpa något och vi snackar om allt från en ny bil (obvious case!) till pastasort (lite mer åt nördhållet kanske…). Layout och design präglar hela min vardag och jag står inte ut med att omge mig med fula saker. Sedan ska det absolut tilläggas att snyggast absolut inte alltid är dyrast, utan helt enkelt det som tilltalar mig mest designmässigt. Vad som tilltalar dig kan vara något helt annat.

Techprylar är sällan designanpassade

Här för leden skulle jag köpa en värmekamera, för jag rör mig gärna ute i naturen och inte alltid under perfekta väderförhållanden. Jag gillar att kunna se tydligt i mörker, dimma och tät växtlighet. Värmekameror är ju kanske inte kända för att vara direkt trendkänsligt framtagna utan där ligger fokus mer på användning och praktiska egenskaper – vilket ju kanske är logiskt. Jag vill ändå att min värme ska vara snygg, av helt egoistiska skäl. Jag vill ha en snygg värmekamera.

Skogspirat

Jag hittade en liten onlinebutik som specialiserat sig på utrustning av typen värmekameror och de hade ett ganska stabilt sortiment. Dessutom fann jag en värmekamera som jag tyckte passade min friluftsstil ganska bra. Den känns lite ”gammal sjökapten” i sin utformning samtidigt som den har precis de funktioner jag sökte. Det blev en beställning på studs.

Nu väntar jag bara på första bästa tillfälle att ge mig ut på friluftsäventyr… kanske till helgen!

Belysning med hög snygghetsfaktorn

Belysning med hög snygghetsfaktorn

För mig som lever för design är det svårt att hitta saker som jag faktiskt tycker om. Jag är lika petig med mitt egna utseende som jag är med de produkter som jag väljer att handla. Jag har ett stort intresse för bilar och jag anser att många fordonslampor oavsett hur bra dom är prestandamässigt är rätt av fula. Varför ska det vara så svårt att göra snygga lampor som lägger lika stor vikt på design som på själva ljuset. Jag surfade runt idag av ren frustration i hopp om att hitta fordonsbelysning som var estetisk snygg men jag hittade inget anmärkningsvärt som faktiskt var prisvärt.

Böjda extraljusramper är lika fula som raka

Jag hittade till en butik som heter Rigid.nu som erbjuder ett ganska komplett sortiment av fordonslampor för olika fordon. Här kan du hitta de bästa ramperna på marknaden som är IP68 och P69K-klassade med extrem prestanda. Jag hittade en böjd extraljusramp som kostade betydligt mer än vad jag var beredd att spendera men som faktiskt var snyggt utformad. Är det kanske så att man inte bara betalar för prestandan längre när det gäller fordonsbelysning utan också design? Kan det vara så att tillverkare av extraljusramper äntligen har vaknat upp och insett att vi konsumenter inte nöjer oss med fula bökiga ramper även om dom lyser 1000 m långt? Om detta var en engångsföreteelse låter jag vara osagt men jag blev ändå förvånad att se en snygg böjd extraljusramp som jag kanske hade köpt om priset inte var så högt.

Jag har länge funderat på att försöka designa en egen ramp för att sedan försöka tillverka den i Kina eller alternativt sälja designen till en etablerad tillverkare. Jag brinner för design och för bilar och ifall jag gör verklighet av denna dröm eller inte en vacker dag återstår att se..