Bertil Vallien en glaskostnär av rang

Bertil Vallien är en glaskostnär som skapat den största och dyraste skulpturen som någon producerats på Kosta Boda. Bertil närmare sig snart 80 år och har lyckats med stora bedrifter i sin karriär. Han har skapat många båtar men dessa har varit betydligt mindre och mer hanterbara. Det var i maj 2016 som Bertil Vallien, tillsammans med två kvinnliga assistenter, antog en av sina största utmaningarna någonsin. Man gjöt denna mystiska båt i glas, som nu kommer ställas ut på en av världens största konstmässor i Chicago. Projektet Passage visas upp på utställningen SOFA (Sculpture Objects Functional Art and Design) mellan tredje och sjätte november 2016, tillsammans med amerikanska partnern Hawk Galleries.

Läs hela reportaget på https://www.designworld.se/bertil-vallien-bat-kosta-boda/