Extraljus som utmärker sig på marknaden

Extraljus som utmärker sig på marknaden

Marknaden för extraljus växer för varje år som går och det blir allt svårare att hitta bra produkter som faktiskt uppfyller de förväntningar man har som bilförare. Amerikanska Cree och tyska Osram vars dioder är väldigt populära dominerar marknaden fullständigt och även led extraljus med 4D och 5D optik har börjat hitta till marknaden. Det är framförallt intressant att se många återförsäljare marknadsföra sina extraljus med höga lumen-tal trots att de i verkligheten sällan uppnår hälften av den ljusstyrka som utlovas. Branschen är väldigt rörig, produkterna är många och faktorerna som i slutändan påverkar ljusstyrkan är betydligt mer komplexa än vad många konsumenter tror. Ljusgiganten är en butik som skiljer sig från mängden genom att man i de flesta fall visar både teoretiska och verkliga lumen.

Räckvidden för ljusramper försämras av dålig optik

Det finns många ljusramper som levererar många lumen per watt men som ändå underpresterar när det gäller antal lux på längre distanser. Ljusramp led produkter är överlägsna alla andra fordonslampor när det gäller mängden ljus som levereras nära fordonet, s.k närfältsbelysning. I och med att vissa ljusramper nu även finns i böjd utformning vilket ger ett bredare ljus än raka ramper, så skapas helt nya möjligheter där faror intill vägrenen kan upptäckas i ett tidigt skede. Det är viktigt att förstå att en ljusramp inte på något sätt är sämre än ett vanligt extraljus utan det är själva optiken som är problemet i de allra flesta fall. Marknaden har under de senaste åren översvämmats med billiga ljusramper som säljs runt tusenlappen utan stöd av en optisk lösning vilket gör att ljuset inte blir koncentrerat utan sprids åt alla håll. Ett tips är därför att fokusera på ljusramper med en optisk lösningar såvida inte närfältsbelysningen prioriteras.

Bertil Vallien en glaskostnär av rang

Bertil Vallien en glaskostnär av rang

Bertil Vallien är en glaskostnär som skapat den största och dyraste skulpturen som någon producerats på Kosta Boda. Bertil närmare sig snart 80 år och har lyckats med stora bedrifter i sin karriär. Han har skapat många båtar men dessa har varit betydligt mindre och mer hanterbara. Det var i maj 2016 som Bertil Vallien, tillsammans med två kvinnliga assistenter, antog en av sina största utmaningarna någonsin. Man gjöt denna mystiska båt i glas, som nu kommer ställas ut på en av världens största konstmässor i Chicago. Projektet Passage visas upp på utställningen SOFA (Sculpture Objects Functional Art and Design) mellan tredje och sjätte november 2016, tillsammans med amerikanska partnern Hawk Galleries.

Läs hela reportaget på https://www.designworld.se/bertil-vallien-bat-kosta-boda/

Unik design ger led lysrör lång livslängd

Unik design ger led lysrör lång livslängd

Finska Valtavalo tillverkar LED lysrör med extraordinär livslängd. Belysningstillverkaren har tagit fram en unik design som hjälper till att minimera värmeutvecklingen för de känsliga led komponenterna som är den avgörande faktorn för ljuskällans livslängd. Enligt Valtavalo klarar deras flaggskepp G4 LED lysrör 125.000 drifttimmar vilket är mer än dubbelt än konkurrenterna. Exempelvis är den mest kända tillverkaren Philips egna flaggskepp Master LED tube begränsad till 50.000 timmar som är någon av en standard idag. Livslängden för många budget produkter brukar ligga runt 25.000 timmar vilket gör att Valtavalos lysrör har fem gånger fler drifttimmar och därför optimal som belysning för industri.

Flimmerfri belysning

Det råder en stor okunskap om led belysning och dess flimmerfria egenskaper. Led ljuskällor är inte helt flimmerfria men avger minimalt med flimmer jämfört med traditionella ljuskällor. Flimmernivån är så låg för Valtavalos LED lysrör att det marknadsförs som det första flimmerfria LED lysröret på marknaden. Till skillnad från andra aktörer så har Valtavalo valt att ha sin tillverkning i Finland där lysrören tillverkas på en helautomatiserad produktionslinje. Detta skapar helt nya förutsättningar när det gäller utveckling och kvalitetskontroll då varje lysrör testas separat inför leverans medan konkurrenter som Philips endast gör stickprov. För övrigt är det väldigt sällsynt med led tillverkning inom Europas gränser. Ni kan läsa mer om vad som orsakar flimmer genom att klicka här.

Svealight levererar butik- och industribelysning

Svenska distributören Svealight ansvarar för försäljningen inom Sverige av Valtavalos produkter med fokus på industribelysning. Svealight levererar inte till privata konsumenter utan endast till företag och andra återförsäljare såsom butiker och nätbutiker. Man har ett brett sortiment av olika ljuskällor som inte bara lämpar sig för industribelysning utan också kompatibla led armaturer för både butiker, lager och ridhus. För mer information om belysning till ridhus kan ni besöka ridhusbelysning.nu alternativt Svealights hemsida.