Unik design ger led lysrör lång livslängd

Finska Valtavalo tillverkar LED lysrör med extraordinär livslängd. Belysningstillverkaren har tagit fram en unik design som hjälper till att minimera värmeutvecklingen för de känsliga led komponenterna som är den avgörande faktorn för ljuskällans livslängd. Enligt Valtavalo klarar deras flaggskepp G4 LED lysrör 125.000 drifttimmar vilket är mer än dubbelt än konkurrenterna. Exempelvis är den mest kända tillverkaren Philips egna flaggskepp Master LED tube begränsad till 50.000 timmar som är någon av en standard idag. Livslängden för många budget produkter brukar ligga runt 25.000 timmar vilket gör att Valtavalos lysrör har fem gånger fler drifttimmar och därför optimal som belysning för industri.

Flimmerfri belysning

Det råder en stor okunskap om led belysning och dess flimmerfria egenskaper. Led ljuskällor är inte helt flimmerfria men avger minimalt med flimmer jämfört med traditionella ljuskällor. Flimmernivån är så låg för Valtavalos LED lysrör att det marknadsförs som det första flimmerfria LED lysröret på marknaden. Till skillnad från andra aktörer så har Valtavalo valt att ha sin tillverkning i Finland där lysrören tillverkas på en helautomatiserad produktionslinje. Detta skapar helt nya förutsättningar när det gäller utveckling och kvalitetskontroll då varje lysrör testas separat inför leverans medan konkurrenter som Philips endast gör stickprov. För övrigt är det väldigt sällsynt med led tillverkning inom Europas gränser. Ni kan läsa mer om vad som orsakar flimmer genom att klicka här.

Svealight levererar butik- och industribelysning

Svenska distributören Svealight ansvarar för försäljningen inom Sverige av Valtavalos produkter med fokus på industribelysning. Svealight levererar inte till privata konsumenter utan endast till företag och andra återförsäljare såsom butiker och nätbutiker. Man har ett brett sortiment av olika ljuskällor som inte bara lämpar sig för industribelysning utan också kompatibla led armaturer för både butiker, lager och ridhus. För mer information om belysning till ridhus kan ni besöka ridhusbelysning.nu alternativt Svealights hemsida.